fredag 25 december 2009

Bye Bye Asia

Ah tillbaka till Kuta. Har vi sagt det forut mahanda? Vi tycker faktiskt att det ar ganska roligt att vi har som en fast punkt har som vi atervander till hela tiden. Fran Singapore till Kuta - Lembongan - Kuta - Gilis - Ubud - Kuta - Permuteran - Kuta - Australien. Jajemansan, vi har andrat lite i planerna. Som julklapp till oss sjalva kopte vi biljetter till Australien sa imorgon (den 28 egentligen men...) klockan 00.10 flyger vi ivag till Aus for att fira nyar i Sydney!
Nar vi lamnat av Emma A pa flygplatsen och kommit tillbaka till vart hotell kande vi bada tva att vi ville ocksa aka harifran. Vi tycker att Asien ar lite "same same but different", som forovrigt ar ett uttryck folk anvader flitigt haromkring. Det saljs samma saken, folk sager samma saker, det ar ungefar samma saker att gora och att se runt omkring har. Tre manader har ar anda en ganska lang tid och vi kanner val att vi hunnit med det vi vill gora har. Eller ja, vi ska shoppa lite mera idag bara ;D

Nu ar vi lite spanda infor det nya livet i Aus och kanns ju lite halvjobbigt att bli vuxen igen och behova tvatta sina egna klader och laga mat till sig sjalv. Skont att vara bland "vanlig folk" igen och gora sig ganska bra forstadd. Och allting annat ocksa, folk verkar ju alskar Australien sa vi hoppas att vi ocksa kommer gora det! Ett helt nytt liv fran och med mandag i alla fall.

Vi "firade" forresten jul pa en plats uppe i norra Bali som hete Permuteran. Svart sandstrand i en liten fiskeby nedanfor stora vackra berg. Fridfullt sa det forslar och vi spenderade tva dagar med att lasa och lyssna pa barn som larde sig engelska. Vi kande inte riktigt for att sola nere vid stranden eftersom det var sa mycket locals och det kandes opassande att ligga dar i bikini... Vagen dit var dessutom kanske det vackraste vi sett. Vi akte inlandet dit, upp i bergen och bland risfalt, sjoar och skog. Helt underbart vackert och vi bara satt och njot de tre biltimmarna dit. Julkanslan infann sig inte och vi raknar aret 2009 som aret da julen inte fanns. A andra sidan har vi julafton varje dag, vi solar, ater pa restaurang, far massage, blir bruna, har semester, laser hela dagarna, koper vansinningt billiga smycken, ser fantastiskt vackra platser. Tre manader i Asien har varit alldeles, alldeles underbara och att leva en dag i taget har varit helt var melodi.

Kanske vi uppdaterar imorgon ocksa, annars hors vi fran Australien!!!! Nu ska vi ut och skamma bort oss den nast sista dagen pa Bali, vi far se vad som bjuds. Puss