torsdag 22 oktober 2009

unfair

Youghurtglass på lösvikt med valfritt strössel i form av oreos, gelebjörnar, frukt, cashews, chocklad i olika former. Mitt emot satt Hanna och drack isvatten...

Ho Chi Minh, de kallar den Saigon!

Nu har vi anlänt till staden Ho Chi Minh. En stad söderut som Vietnameserna kallar Saigon.
Vi kom fram med vår sleepingbus kl 6 i morse och tillsammans med en kvinna som besökt staden en gång innan bestämde vi oss för att ta en gemensam frukost i backpackerområdet för att mätta våra magar innan jakten på sovplats. Emma beställde te och en grönsaksomelette, Hanna en fruktsallad och kvinnan 2 koppar kaffe och på det, massor av cigaretter. Ja, vi har våra olika metoder för att piggna till.
Att hitta någonstans att sova är aldrig några problem här.. Det räcker med våra gigantiska backpackväskor så kommer hotellen genast springande..
Saigon är en stad där det påstås att första intrycket är kaos. Och jo, även om det var långt från Hanois virrvarr så kändes gatorna här något påfrestande efter att inte ha sovit allt för bra på vår sleepingbus. Efter att det första intrycket lagt sig så har vi läst att kaoset ska övergå i kärlek, och det är det vi väntar på nu...
Efter incheckningen på vårt lilla hotellrum gick vi raka vägen och bokade flygbiljetter till Thiland. På lördag kl 17.55 lyfter vi och 3 timmar senare ska vi med all säkerhet ha landat i Bangkok. Vi längtaaaar!
Annars har dagen bara bestått av att utforska staden, ett skyfall, en märklig men ändå rolig marknad, mat, grillade men dock kalla bananer och för Emma en yogurtglass..
Förutom upplevelsen med en riktig park här för första gången i Vietnam så fick Emma äntligen testa rismjöl, och det på allvar. En nachotalltik med bönor, ost, lök och tomater. Spänningen om det verkligen bara var rismjöl i nachosarna tog dock bort mycket av smakupplevelsen men inget magont så troligtvis inget mjöl heller..
Nu efter att ha sovit en stund uppe på hotellet är det dax att väcka den andra halvan för mer mat och ytterligare upptäckt av vår snart allra käraste Saigon!