tisdag 24 november 2009

studenter i Singapore!

Busstur idag alltså. Helt klart lyckat. Tog bussen klockan 11 från en station nära oss och åkte till Singapore Flyer (som lonon eye men högre och i Singapore) som första stopp. Väl där visade det sig att det skulle kosta 29 Singaporedollar(29 x 5 = svenska pengar). "OH MY!" tänkte vi och började räkna pengar eftersom vi verkligen ville åka. Det skulle dock kosta 10 Sdollar om vi var stundenter och hade vår studentbricka med oss, för vi var väl studenter? Jovisst var vi det men från Sverige och utan studentbrickor. Nej då går det inte sa tjejen i biljettluckan. Vi såg ut som ledsna små hundvalpar och räknade dollar efter dollar och tjejen måste tyckt synd om oss för hon sa, på ett ganska hemligt sätt "okej, bara för idag får ni det för 20"
TACK, tack, tack underbara snälla människa. Hon gjorde vår morgon och vi var kalasglada hela turen. Så värt att betala 20 istället för nästan 60!

Nästa stopp blev Chinatown vilket vi älskade. Så fint med alla konstraster i den här staden. Nya, toppmorderna byggnader, äldre hus, snickarglädje så det förslår, betong, grönska. Åh det är underbart! I Chinatown hitta vi ialla fall till en vegetarisk restaurang som serverade den godaste maten vi ätit hittills på resan och personalen var så himla gulliga. "Vet ni varför folk på internet rekommenderar vår restaurang? För att all vår mat är YUMYUM!" sa mannen som servade oss. Haha, vi tror honom! Vi testade en tofurätt, en risrätt och pumpasoppa. ÅH så gott!

Sedan stannade vi till vid botaniska trädgården och spenderade 3 timmar med att vandra runt bland härliga träd, blommor och dammar. Förstklassig avkoppling må vi säga. Självklart ville vi in i orchid garden och till vår besvikelse upptäckte vi att det kostade 5 Sdollar att gå in. Dock 1 Sdollar om man var student i vanliga fall men just nu skulle det vara gratis... Vi sa att vi var studenter från Sverige och hade våra student.leg hemma. Nej tyvärr man måste ha dem. Vi använda våra ledsna hundvalpsminer igen och kollade länge i plånboken med uppgivna ansiktsuttryck. "Men om ni får det för 2 Sdollar idag då?" Åh ja, tack snälla, snälla.

Haha, vi skrattar lite åt oss själva men vi har sparat så mycket pengar! 20 istället för 60, 2 istället för 10. Haha, för vi är ju här på en välbehövlig semester från allt hårt pluggande hemma i Sverige, eller? Folk tror att vi är urfattiga men det är det värt, vi är så bra på att spara pengar här i dyra Singapore.

Sista vi gjorde var att dra en liten shoppingrund i little india, vårt hood alltså. Köpte tre små testparfymer för 15 kronor av en kvinna som konstaterade att vi båda var så vackra att vi inte behöver några pojkvänner. hahah

Vi älskar Singapore verkligen! Maten, människorna, stämmningen, husen, träden. Åh det är så fint och vi blir glada av allting. Det enda negativa är att vi känner oss så smutsiga här eftersom det är så rent i jämförelse med Thailand och speciellt Vietnam men det känns ändå som att det var välbehövligt det här stoppet. Imorgon åker vi till Bali men ska nog först köpa en kamera och äta på vårt favoritställe i little india där Emma kan äta både pannkakor och bröd eftersom de är gjorde av majs. Och kanske köpa lite mera kakor som är Emma-vänliga också när möjligheten ändå finns.

<3 <3 <3 Singapore!