onsdag 16 december 2009

Apkul

Vi ar lite daliga pa att uppdatara trots att vi hela tiden lovar att bli battre. Nu har vi ialla fall en konkret ursakt eftersom internetuppkopplingen pa Gilioarna inte ar speciellt bra. Vi spenderade en vecka pa dessa underbara oar. Forst nagra dagar pa mini on Air, som tog inte ens en timma att ga runt. Eller skulle ta enligt lokalbefolkningen men allt har en tendens att ta ganska mycket langre tid for oss sa 2,5 timmar senare var vi tillbaka dar vi startade. Fantastiskt fin o och saaaa lugnt. Det var inte manga turister och nattlivet bestod av en lagereld vid havet och localsen egna band(gitarr och trumma) "Better than nothing". Hmm, tveksamt kanske, haha! Pa Trawangan var det lite mera livat och vi hade en utekvall under pseudonym, Lola (vilket senare blev Sandy), Passion och Star. Tre profesionella dansare fran Sverige som var ute pa dansturne. Later aningen otroligt tycker vi ocksa men folk trodde faktiskt pa oss. I alla fall tills de sag vart dansnummer, hahaha... Lite kuriosa bara.
Forresten ar vi ju tre svenska Balibrudar nu fortiden. Den 1 december kom Emma A hit ifran graa Sverige och hon stannar till den 22.

Fran gili tog vi speedboat, eftersom resan dit tagit ca 1,5 timmar i minibuss och 7 timmar pa en seg iskall farja. De sa att det skulle ta fyra timmar och runt klockan 6 trodde vi att vi snart skulle vara framme men ack sa fel man kan ha. Akte val i 1 timma till och sedan stod vi i princip stilla cirka 100 meter fran hamnen for att vi inte kunde lagga till for att en annan farja var inne i hamnen. I 1,5 timmar kanske, SUCK! Sen sov vi pa lombok en natt, pa det skabbigaste lilla sunkhalet till hotellet nagonsin. Men vi lovar, resan till Gilioarna var SA vart det!

Nu ar vi i alla fall i Ubud och har ar vackert! Risfalten igar var en harlig upplevelse och idag har vi varit i Monkeyforest. Verkar detsom att vi alskar apor? haha japp, de ar sa fina och mysiga. Sa har manga apor som har har vi dock aldrig sett forut, de var overallt och inte speciellt radda heller. Snodde frukt och godis av alla manniskor som gick omkring dar inne. En apa trodde att vi hade godis i var vaska vilket resulterade i att den klattrar upp pa en halvt panikslagen Emma Hs rygg for att grava i vaskan. Den fick tag i var plastpase som vi anvande som skydd till kameran men slappte den ganska fort och hoppade av Emmas rygg. Vi stoppade ner i pasen ivaskan igen och skrattade lite chockade at det som hant men innan vi visste ordet av hade apan aterigen klattrat upp pa Emmas rygg for att haffa pasen, som alltsa var tom. Emma H var panikslagen, Emma A stod brevid med kameran och 2 meter bort stod Hanna och asgarvade! Vi lovar att forsoka fa upp filmen och bilder for det var sa roligt!

Traffade en killa pa gatan idag som har en toppmodern toyota med airconditonering (ja, han sa det sjalv) och han ska kora oss till Sanur imorgon, hoppas vi. kan ju inte bli annat an roligt och ganska skont att slippa bussen med vara hus till ryggsackar.

Hors snart igen, apmycke kram!