tisdag 27 oktober 2009

Bangkok<3

MBK, marknader och tempel. Det har varit vara huvudsysslor vara dagar i Bangkok! Vi alskar vart guesthouse och det har blivit mycket film.

MBK var en upplevelse i sig. Ett varuhus med om det var 6 riktigt stora vaningar.. vaskor, klockor, parfymer och allt vad framst kvinnor kan tanka sig. Men en krasen Emma och en inte allt for kopsugen Hanna gjorde att det till en borjan blev mycket av ett virrvarr i varuhuset for att se vad som fanns och vad man kunde kopa och hur billigt det verkligen kunde bli.. vi kom fram till att nastan allt kostade kring 40 kr. Utan nagot storre handlande och efter en jakt och tillsist fangst pa vegetarisk mat, som for ovrigt kostade oss 10 svenska var, sa gick vi upp pa oversta vaningen och bestallde VIP biobiljetter till senare.
VIP bio. 50 svenska och den startade med en varsin underbart god drink, fortsatte med fantastiskt skona biostolar dar en varsin filt vantade. Reklamen satte igang och nar filmen, vad vi trodde skulle satta igang sa stallde sig alla i salen upp.. Okej!? tankte vi, kollade pa varandra och sen stallde vi oss upp. Det visade sig vara en slags hyllningsfilm till deras kung. Annorlunda men ack det speciella som gor guldkanten i livet har borta.
Efter filmen sa var det som att allt innom varuhuset sjunkit in lite och det slutade faktiskt med att vi fick lite handlat innan vi "akte hem".

I Vietnam sa var sovande manniskor en mycket speciell och rolig upplevelse.. De sov pa vad som helst och vart som helst! dar av sa blev det mycket harliga foton pa sovande Vietnameser. En annan sak som vi gillade att fota var de speciella fordonen och alla deras hemmabyggen.. fantastiska. Har i Thailand har det blivit en sport att fota alla munkar.. dessa markliga orangekladda figurerna som man ser lite da och da och det gar bara inte att forsta sig pa deras liv eller vad ett "normalt" liv egentligen innebar for dem..

Som ni kanske marker sa har vi verkligen komit igang med vart resande nu och att aka linbana i en 1500 ar gammal regnskog ska bli awsome. imorgon bar det av. sen avslutar vi morgondagen med sleepingbus mot Koh Panang. Underbart!