tisdag 20 oktober 2009

Frustrerande

Börjar med lite bilder, orkar inte flera med håll till godo!

Det är ett gott liv


Finflummig dag på stranden


Från början var vi 5 som delade på detta...


Vi är arga! Varför ska allting krångla precis hela tiden, i varje stad. Vi orkar inte! I Hanoi var det mest taxin, i Hue försökte de lura oss på pengar igen, i Hoi An var det ett jävla projekt med skorna och Hannas bankkort som inte funkar och har i Nha Trang har allt varit bra till idag när vi har bestämt att vi ska dra. Ett så har Emmas kort också börjat krångla så vi har tvingats använda Nordeakorten vilket kostar en förmögenhet och nummer två när vi skulle bekräfta vår sleepingbuss biljett så fanns det bara att välja på en dagbuss. VA? Sleeping buss på dagen, nej tack! Jaha men då kostar det tydligen extra, en strunt summa men ändå. Vi har ju betalat för open tour-biljetten redan så vi blir bara så jävla arga på att allt ska kosta pengar hela jävla tiden. Asförbannade kommer vi till hotellet och frågar om vi behöver betala extra för att ha kvar rummet imorgon och jo det skulle vi ju såklart men dessutom skulle vi vara tvugna att byta rum eftersom receptionistens kusin skulle ha vårt rum för vi hade sagt i morse att vi kanske skulle checka ut imorgon. Inte nog med det så ville han att vi skulle checka ut klockan 7 på morgonen eftersom det var då kusinen skulle komma. Aldrig i livet! Slutade med att vi fick ha kvar rummet till klockan 12 i alla fall eftersom vi ju faktiskt betalar för det och att vi skulle få låna en dusch på eftermiddagen om vi ville. Dagen innan har varit hur bra som helst så vi blir bara så jävla less när det blir massa krångel på kvällen plus att vi inte kan få vara i en enda stad där allting bara funkar som det borde! ARGA!


Aja, nha Trang har fram till nu varit en mycket go stad ändå men imorgon kväll lämnar vi den för nya äventyr. Idag har vi glassat på stranden hela dagen. Sovit, läst, köpt fotlänkar och mango. Åt middag på ett fantastiskt fint ställe och Hannas mat var helt klart topp 3 hittills. Eller ärligt talat så säger Hanna så om nästan all mat och vi har ett nytt stammisställe här i staden som gör de godaste grönsakerna ever, att de kostar 8 spänn är ju också ett stort plus!

Igår var vi, efter mycket tjat från hotellets sida, på en båttur till lite öar häromkring. Tror ni Hanna blev lycklig när vi hoppade på bussen och de spelar en Britney-video och sedan fortsätter med Britney-maraton hela vägen till hamnen!? Haha, dagen kunde ju inte startat bättre. Underbart väder var det också, vår första hela soldag på resan än så länge faktiskt. Åkte i alla fall ut och förökte snorkla men det gick dåligt, sedan fick vi lunch med underbart god tofu och sen blev det underhållning i form av musik. Båtbesättningen var band och byggde upp trumsett av tunnor och grytlock typ, så roligt. Sen sjöng de riktiga gamla godingar (som Emmas favorit Hotel California) i tappnigar vi aldrig hört förut. Det var en vietnamesisk man som sjöng engelska låtar som han trodde att de lät, alltså inga riktiga ord utan som när man sjöng med i låtar när man var liten och inte kunde språket. Mycket mysigt, gulligt och roligt dock!
Vi upplevde det roligaste barbesöket någonsin. Personalen på båten kastade ut en ring i vattnet och laddade upp med massa vin och annanas och sen fick vi alla en varsin egen ring och flöt omkring mitt i havet med vinglas som ständigt fylldes på dessutom. Träffade två trevliga holländskor och på kvällen gjorde vi stan. Eller ja, vi gick till Why Not bar och Sailorsclub precis som senast och det visade sig att de bodde på samma hotell som våra svenska vänner gjort, vi gillar omväxling, va! Haha.


Vi är lite dåliga på att uppdatera här men det är liksom inte så roligt att sitta i lobbyn framför datorn. Ni får ha tålamod och vi får försöka bli bättre. Nu måste vi ta oss härifrån innan vi blir helt förgiftade av cigarettrök från receptionisten här brevid. Hörs snart, Puss!